Bokanbefaling – Lois Pryce “Lois on the Loose”

Innenfor overlanding finnes en mengde reiseskildringer, skrevet av eksentriske tørrpinner som er fulle av seg sjæl – og hvor deres skildringer minner mer om en gjenfortelling fra en obduksjonsrapport enn en gjenfortelling av et livseventyr. Lois Pryce derimot tilhører en helt egen liga når det kommer til fortellerevner og vittig humor. Hennes bok er intet mindre enn et mesterverk innen overlanding reiseskildringer, en skikkelig “page turner” fra begynnelse til slutt. Lois har “forstått det”, og hun klarer på en upretensiøs måte å kommunisere det på en slik måte at leseren også “forstår det”.

Lois on the Loose

Lois on the Loose

Mann eller kvinne, blås i det – det har av altfor mange blitt lagt vekt på kvinne-aspektet i andres meningsytringer av både hennes bok og hennes overlandingbragder. Sannheten er at hennes eventyr, hennes mot, og hennes bragder, overgår det aller meste av overlandere, ubetinget og uavhengig av kjønn. Og, utifra et underholdningsperspektiv, så overgår hennes overlandingskildringer også det aller meste av det som er skrevet av både menn og kvinner. Erfarne overlandere vil nikke seg gjenkjennende og smilende gjennom hele boken, og få vekket gamle minner fra egne eventyr. Og, for de som drømmer eller kontemplerer om eventyr, vil få blod på tann. Når jeg leste denne boken fikk jeg nesten en litt “stalker” trang i meg – en lyst til å oppsøke henne for å møte henne i egen person og be om hennes hånd – en skikkelig blodfan har jeg blitt. Når kommer oppfølgeren? Enten du er mann eller kvinne, så lenge du er opptatt av overlanding – så vil du garantert elske denne boken.

Lois Pryce hadde en gørrkjedelig job hos BBC. Hun sa opp jobben, kjøpte en råtten Yamaha XT225 Serow, og reiste fra London til Anchorage, Alaska, og satte av gårde i snøvær og iskulde og fortsatte helt til hun kom fram til den sydligste byen i verden, Ushuaia, Argentina, drøye 30.000 km på ni og en halv måned. Underveis hadde hun ulike reisefølger, flere ulykker (store og små), en sykkel som brøt sammen oftere enn en gammel Ural, og opplevde himmel og helvete av alle slags typer kjøreforhold planeten har å by på.

Jeg ønsker ikke å røpe for mye, men kan anbefale boken på det sterkeste og la deg selv finne ut hva som er så spesielt med nettopp denne boken.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)
This entry was posted in Literature. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>