Og det ble hvitt..

Da er jeg godt i gang med å sette i stand scootern. Rusten er dekka til og jeg har spraylakkert vespaen med billigste type spraylakk fra Biltema og litt Bengalakk fra Maxbo.

Hanskerom i bengalakk, ramme i biltemalakk og styre i originallakk.

Bengalakken ble malt på med rulle, og med riktig rulle ble det faktisk ikke så verst, selv om det loet en del de gangene jeg brukte rulle tilpassa stueveggen hjemme.  Etter å ha lest om den såkalte 50$ paint job (http://tinyurl.com/femti-dollar), måtte jo dette prøves på en del av scootern også.

Uansett – det ble hvitt og skal uansett dekkes av klistremerker fra alle våre sponsorer (forhåpentligvis..). Scootern ser grei ut (hvit) på en meters avstand, og det er godt nok for en ørkenscooter.

Bobler

Boblene hadde litt bulker. De skulle få lov å bli, så jeg lakket bare rett over. Lakken ble riktig nok ikke så verst, men jeg klarte å ødelegge den to ganger fordi jeg var så ivrig etter å sette boblene på scootern før lakken var tørr. Nå er det klarlakk og hvitlakk om hverandre for å prøve å dekke over merker etter olabukser og møkkete fingre.. Sånn kan det gå.  Hvitt ble det i hvertfall.

I utgangspunktet hadde jeg bare tenkt å lakkere over de områdene jeg hadde satt inn med brunox. Men så virket det så enkelt, og jeg endte opp med å ta hele scootern bortsett fra styret. Spraylakk er billig, og det lukter jo så godt.

Sjakkrutede fartstriper er lagt til for ekstra godt driv i sanda.

Biltemalakken var overraskende bra. Den fylte godt og ble blank og fin. Hadde det ikke vært for at jeg lakkerte i alt for lav temperatur (ca 5-7 +grader) så hadde jeg nok ikke fått så mange renner heller. Dessuten hadde den en veldig fin dyse som sprayet et bredt, og avlangt mønster. Forøvrig mye bedre enn Clas Ohlson-lakken jeg kjøpte fordi jeg ikke gadd å kjøre hele veien til Biltema for å når jeg trengte flere bokser. (Den sprutet millimeter-store dråper over alt og så ut som sandpapir når den tørket).

"PX-nese" sprayet med dårlig Clas Ohlson lakk

Styredeksel lakket med Biltema-lakk

Nå er det bare å montere alt sammen og vente på deler fra SIP… :)

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)
This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Og det ble hvitt..

  1. Joachim says:

    Jåle,

    det her blir litt som å ha på seg smoking på skautur…

    ;)

    men jeg må innrømme at den ser bra ut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>